Csak két dobás!

Sokszor van úgy, hogy egy csónakos úszózás végén azt mondom Dórinak: "- Csak még kettőt dobjunk a csukáknak..." Általában ezzel ki is verem a biztosítékot, mert ha egyszer megyünk, akkor megyünk és valószínűleg már így is késésben vagyunk.  

Vasárnap is elhagyta ez a mondat a számat és ezt kaptam válaszul, kissé mérges hangon: - Na jó, de tényleg csak kettő legyen! - Naná! 
Ilyenkor, ha csak ennyi esélyt adunk, akkor vagy a csónakkikötőt próbáljuk meg, vagy a torony két oldalát. Most, mivel a kikötőnél kicsit zörögtünk a kipakolással, a torony maradt. Dóri egyszer elhúzza a torony előtt, ezt megvárom és egyszerre dobunk a két oldalán. Amikor a másodikat dobom, elnézek jobbra és látom, hogy Dóri morcos arccal most dobja a harmadikat, azt a bizonyos "utolsót"!
A partnál jár a kis piros körforgója, mikor elnehezedik botja a kezében. Mire megint odanézek, csak az látom, hogy kegyetlenül hajlik a kis Pink Pearl és a cuki rózsaszín orsóról visítva szalad le 0,08 nano zsinór. Tartja szegény, mást nem is tud tenni. Én pedig kapkodva keresem a lip grippet a táskában. A csukesz, egyenesen a toronynak veszi az irányt, de mikor eléri visszafordul. Aztán még egyszer megteszi ugyanezt a kört. Már a parthoz közelít és többször kiugrik a vízből, azzal a tipikus csuka-szaltóval. Utána beszélgettünk róla, hogy ezt milyen jó lenne egyszer lefényképezni, de ilyenkor nem lóg a nyakamban, folyamatosan a gép. Elsőre a szájába rakom a grippet és már jöhet is a fotózás!
Csux




Indulás előtt még megpihent...
2 kg felett volt valamivel. Visszaengedtük és csak utána jutott eszembe, hogy jó lett volna még egy kép, a bottal a fűben...
Már vagy két éve nem láttam hasonló csukát a tóban! Még a bátyám se, pedig ő csak perget és mindig fog, néhányat a kicsik közül. Sajnos, szinte teljesen lerabolták már és régen volt itt csuka telepítés, ráadásul a süllő, harcsa állomány teljesen kiszorította, a maradékot. Azért még bele lehetne futni egy-két nagy öregbe.

Hazafelé meg volt ám hálálkodás, hogy rábeszéltem!

Gondoltam, ha kedden is ilyen szép lesz az idő, megint megpróbáljuk, kicsit hosszabban. 2-3 órát szántunk rá és szezonban, a naplemente még adhat valamit. Volt ahonnan egyszerre három kagylót sikerült kifognom. Nagy eredmény! Ezek azok, amik matchezés közben megkeserítik az életünket!
A pengék
A nádasban támadtak a bugylik

Ez így ment tovább, Dórinak is. Csak két kis bugyli támadta meg a körforgómat, az egyiket láttam is, de nem sikerült partra csalni őket.

Onnan jött!
 Néha, a két dobás többet ér!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vigyázz! Ne sérts meg senkit!