Szemünk Fénye Akció

Hogy mikortól kap el valakit a horgászat szenvedélye? Nemrég írtam már erről egy előző bejegyzésben. Meg régen arról is, hogy engem úgy 5-6 évesen ragadott el a halak világa. Nos, van aki még nálam is korábban kezdi: unokaöcsém!

A 3. születésnapján kapott egy pólót, rajta a Balaton halaival. Ami kiakasztó, hogy kerestük rajta, de nem találtuk a Fogassüllőt, mint balatoni halat!?? Kalóz verzió!
Azt hiszem néhányan példát vehetnének arról, ahogy Zalán megkülönbözteti a fajokat! De tényleg!

Egy háromesztendős gyerek nem ül meg egyhelyben... ez természetes, de azért nagy nehezen megértette, hogy egy-két pillanatot mégiscsak várnia kell, ha halacskát akar fogni!
Apuval várják a kapást!
"Odanézz milyen tetkóm van!"
Spiccbot és néhány csonti. Más nem kell, ahhoz, hogy egy kölyökkel megszerettessük a pecát... persze csak akkor, ha a csonti látványától nem fut ki a világból! Nos, Zalán hamar megbarátkozott velük.
Így kell feltűzni.

Az első!!!
Apja a visszaengedést is rögtön tanítja!
Amikor már rendszeresen jött oda hozzánk a botjával, hogy snecit meg vörösszárnyút fogjon, egy alkalommal a Nagyapja segített neki, csakhogy közben Nagyapának is kapása lett és éppen akkor, amikor egy kis vörösszárnyút akartak leszedni Zalán horgáról. A botot hanyagul odatámasztotta Nagyapa a nádashoz úgy, hogy azért a halacska beleérjen a vízbe és bevágott a pontykapásnak. Az unoka közben szurkolt neki, ahogyan szokott! Látva ezt a jelenetet odament a Bátyám és az elhagyott spiccbotot felemelte, hogy levegye a halacskát. De a kis vörös helyett egy húszcentis csukesz volt a horgon!? Na, itt Zalán nagyot nézett... és csak nézte és nézte az Apukáját, a magyarázatra várva!
Én, akkor, este érkeztem és nekem már így mesélte Zalán:
"- Képzeld Viktor horgásztam, a horgászbotommal és és fogtam is egy egy vörösszárnyúkeszeget és és... (itt vett egy nagy levegőt, mert amikor ekkora hévvel mondja, elfogy a szufla) jött egy egy csukkaaa és úgy kupán vágta, hogy csak na!!!"  :)
Őt nemsokkal az eset után fogtam. Valami hasonló lehetett az elbeszélésben szereplő is, mert ebből sok van a tóban most.
Ősszel is kijött velünk! Lehet, hogy pergetni fog később?
Szóval már két horgászbotja is van: egy spiccbot ugye, meg egy felgyűrűzött apró, amit Apukájától kapott. Tőlem pedig kapott rá egy orsót. Majd minden átmenet nélkül, teljesen magától, (nyilván az Apjától látta) elkezdett pergetni a nappaliban:
Most a kakajós palacsinta se fontos!

A mostani születésnapján a pólón kívül még egy Horgászigazolványt is kapott Nagyapjától. Kevesen mondhatják el, hogy már háromévesen volt engedélyük! Ráadásul ilyen jópofa:

Valami azt súgja, hogy Zalánból horgász lesz és nagy örömömre a biliárdot is szereti és azt is tanítom már neki! ...bár a focit, és a vadászatot is kedveli... remélhetőleg az utóbbiakat hamar elfelejti... Challenge Accepted!!! :)
Éppen megbeszéli Manfreddal, a vadászkutyájával, hogy találja meg a vaddisznót!
Csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy minél előbb ismertessék és szerettessék meg a gyerekekkel a természetet, de azt hiszem, aki ezt olvassa, annak nem kell magyaráznom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vigyázz! Ne sérts meg senkit!